EU Fiatal Filmrendezők Verseny nyertes filmjeinek bemutatója

EU Fiatal Filmrendezők Verseny nyertes filmjeinek bemutatója


2019. július 15. 10:39

Galambos Levente magyar filmrendező lett az EU&ME Fiatal Filmrendezők Versenye öt győztesének egyike. A nyertes filmek bemutatóját 2019. július 18-án tartják a Premier KultCaféban.

A Fiatal Filmrendezők Versenye az EU&ME, azaz az EU és Én elnevezésű kampány része volt. A 18 és 35 év közötti fiatalokat megcélzó versenyt az Európai Unió összes tagállamában megrendezték. A rangos európai pályázatra 599 szinopszis érkezett be, amelyek közül a díjnyertes filmrendezőkből álló szakmai zsűri öt nyertest választott ki, köztük a magyar versenyzőt, Galambos Leventét is, akik elkészíthették filmjeiket.

A nyertesek mindegyike 7500 euró támogatásban részesült, emellett ötletét egy híres európai filmrendező mentorálásával forgathatta le.

Galambos Levente, valamint a többi győztes filmjének premierjét 2019. július 18. csütörtökön 16 órakor a Premier KultCaféban (1085 Budapest, Üllői út 2-4.) tartják, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete szervezésében.

Az eseményen megnyitóbeszédet mond Dr. Zupkó Gábor, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője. 

A vetített filmek:
GALAMBOS LEVENTE: Rejtett érték (Magyarország)
MAGDALENA ZAŁĘCKA: Összeesküvés (Lengyelország)
VLAD MUKO: Álomfodrász (Észtország)
JAMIE OLÍAS: Az én hangtengerem (Spanyolország)
EUGEN DEDIU: Újvilág-Szimfónia (Románia)

A filmvetítést követő kerekasztal-beszélgetés résztvevői:
GALAMBOS LEVENTE, a Fiatal Filmrendezők Versenyének győztese
SIMON GERGŐ, a Rejtett érték című film társrendezője
DUDÁS BALÁZS, filmrendező
KERPELY KLÁRA, a WWF Magyarország szakértője
Moderátor: PÓTH ATTILA

A filmbemutatón és a kerekasztal-beszélgetésen a részvétel ingyenes, de a helyek korlátozott számára való tekintettel előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. lehet e-mailen keresztül, a részt venni kívánó személyek számának és nevének megadásával.

Galambos Levente, az EU&ME Fiatal Filmrendezők Versenye egyik győztese

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem