14. Berlinale Co-Production Market

14. Berlinale Co-Production Market


2016. szeptember 19. 10:29

Október 12-ig a lehet jelentkezni a Berlinale Co-Production Market 2017-re. Olyan nagyjátékfilmek jelentkezését várják, amelyek költségvetése 1 és 20 millió euró között van, alkalmasak nemzetközi koprodukcióra, illetve már rendelkeznek a finanszírozás 30%-ával vagy legalább helyi gyártási támogatásban részesülnek.

Időpont és helyszín: 2017. február 12-14. Németország, Berlin
Jelentkezési határidő: 2016. október 12.

A programban ismét szerepelni fog három, a filmfesztiválon már bemutatkozott rendező filmje, akik jelentkezésénél nem feltétel a 30%-ban már biztosított költségvetés.

Az ígéretes projektek nemzetközi piacra jutásának megkönnyítése érdekében bizonyos régiókból (Latin-Amerika, Közép-Amerika, Karib-térség, Afrika, Közel-Kelet, Közép-Ázsia, Délkelet-Ázsia, Kaukázus, Görögország, Spanyolország, Portugália, Délkelet-Európa) alacsonyabb költségvetésű (legalább 750 000 euró) alkotások is pályázhatnak.

Decemberre mintegy 25 film kerül majd kiválasztásra, és rendezőiknek 2017 februárjában lehetőségük lesz találkozni a projektben potenciálisan érdekelt társproducerekkel, finanszírozókkal, értékesítési ügynökökkel, forgalmazókkal, valamint TV-társaságok képviselőivel. Ezen felül tíz másik alkotást a „Talent Project Market” nevű eseményen mutatnak be.

A társproducerek és társfinanszírozók 2016 novemberében jelentkezhetnek.

Jelentkezési lap és további információ: www.berlinale.de

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem