Risográfiai workshop Budaörsön

Risográfiai workshop Budaörsön


Jelentkezési határidő: 2022. július 6.

A Primanima Print House és a Manifeszt Egyesület nyári risográfiai workshopot hirdet fiatal alkotók, grafikusok, képregénytervezők és animációsfilmesek számára. A workshop során a résztvevők megismerhetik a risográfiai nyomtatás technikáját és elkészíthetik sokszorosított nyomataikat, amelyek lehetnek A3-as művészi printek, képregények, fanzinok.

A risográfia a sokszorosított grafikai eljárások közé tartozik, a linómetszetekkel vagy szitanyomatokkal egyenértékű művészi nyomatok készítésére alkalmas technológia. A riso főleg a fiatal grafikusművészek kedvence lett, mivel az eljárás egyesíti a hagyományos grafikai eljárások szépségét a korszerű digitális képalkotással.

A foglalkozásokat Patrovits Tamás animációsfilm-rendező, a BABtér művészeti vezetője tartja és a workshop mentora Keresztes Dóra grafikusművész és animációsfilm-rendező, 2021-ben Prima Primissima díjjal kitüntetett képzőművész lesz.

Időpont: 2022. augusztus 1–4. (minden nap 9 és 17 óra között)
Helyszín: BABtér, Budaörs

Létszám: 10 fő
Javasolt korosztály: 16-30 éves életkor

A jelentkezéshez szakmai önéletrajz, profólió vagy showreel, illetve motivációs levél szükséges, a pályázati anyagot a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre lehet küldeni. Kérdés, érdeklődés esetén szintén ezen a címen lehet keresni a szervezőket. 

Jelentkezési határidő: július 6.
Értesítés a pályázat eredményéről: július 15.

A workshopra bekerülő alkotóknak a részvétel díjmentes, de utazásukról, étkezésükről maguknak kell gondoskodniuk.

További információ

 

 

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem