Történelmi dokumentumfilm pályázatot hirdet meg az NFI

Történelmi dokumentumfilm pályázatot hirdet meg az NFI


2020. április 24. 08:51

2020. április 24.

A Nemzeti Filmintézet (NFI) kiírta a történelmi dokumentumfilm pályázatot, a televíziós bemutatásra készülő filmtervekkel április 27-től jelentkezhetnek az alkotók. Az NFI elsődleges célja a koronavírus miatt kialakult helyzetben az, hogy folyamatos támogatási tevékenysége révén minél több munkalehetőséget biztosítson a filmiparban dolgozóknak. 

A teljes magyar mozgóképszakma összehangolt tevékenységéért felelős NFI elkötelezett abban, hogy az egész estés mozifilmek mellett kulturális értéket teremtő televíziós alkotások is készüljenek a központi költségvetési támogatásból.

 Az NFI a korábbi pályázati rendszer (Mecenatúra Program) alapjaira építve írta ki az archív tartalmak újra felhasználásával, történelmi vagy sporttörténeti eseményeket, személyeket, helyszíneket és évfordulókat feldolgozó, televíziós bemutatásra készülő történelmi dokumentumfilm pályázatot.

 A Nemzeti Filmintézet online televíziós pályázati felületén április 27-től május 21-ig lehet jelentkezni a legalább 42 perc hosszúságú filmtervek szinopszisaival. A pályázati eljárás végén a Televíziós Döntőbizottság szavaz a támogatásokról.

A történelmi dokumentumfilmekre idén összesen 200 millió forint támogatási keret áll rendelkezésre, filmtervenként maximum 40 millió forint gyártási támogatásra lehet pályázni.

 Az NFI korábban már meghirdette a televíziós bemutatásra készülő dokumentum-, az ismeretterjesztő-, az animáció- a tévé- és a kisjátékfilmes pályázati eljárásokat, továbbá a hazai filmtámogatási rendszer újdonságaként a tévésorozat pályázatot is. A beérkező pályázatok feldolgozása és értékelése folyamatos.

A teljes pályázati kiírások elérhetők az NFI honlapján.

 Az NFI elsődleges célja a koronavírus miatt kialakult helyzetben, hogy támogatási tevékenysége révén minél több munkalehetőséget biztosítson a filmiparban dolgozóknak.

 A koronavírus miatt nehéz helyzetbe került szabadúszó filmesek azonnali megsegítésére az NFI Filmipari Segélyalapot kezdeményezett, amelyre 50 millió forintot különített el. Az alap célja, hogy rendkívüli jövedelempótló gyorssegély útján támogassa a megbízás nélkül maradt filmeseket. A Filmipari Segélyalapot a hazai mozgóképszakmát tömörítő Magyar Filmakadémia működteti, bővebb információ a magyarfilmakademia.hu honlapon található.

Forrás: Nemzeti Filmintézet

 

 

Kreatív Európa Nonprofit Kft.

1111 Budapest
Karinthy Frigyes út 18. V. em. 2.

Email: media@kreativeuropa.hu

Tel.: +36 1 300 7206 / +36 1 300 7202

 

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem