MEDIA események a 70. Berlinálén

MEDIA események a 70. Berlinálén


2020. február 14. 15:54

2020. február 20. és március 1. között rendezik a 70. Berlini Filmfesztivált. 16 MEDIA támogatott filmet vetítenek a fesztiválon, melyek közül egy a fesztivál fődíjáért, az Arany Medvéért versenyez.

A filmek a következő kategóriákban szerepelnek:

Competition:

Berlinale Special:

  • Pinocchio rendező: Matteo Garrone (Olaszország, Franciaország) MEDIA forgalmazási támogatás

Panorama:

  • Digger rendező: Georgis Grigorakis (Görögország, Franciaország) MEDIA fejlesztési támogatás: 32.700 EUR
  • Pari rendező: Siamak Etemadi (Görögország, Franciaország, Hollandia, Bulgária) MEDIA fejlesztési támogatás: 30.000 EUR
  • Otac ('Father') rendező: Srdan Golubović (Szerbia, Franciaország, Németország, Szlovénia, Bosznia és Hercegovina) MEDIA fejlesztési támogatás: 30.000 EUR
  • Semina il vento ('Sow the Wind') rendező: Danilo Caputo (Olaszország, Franciaország, Görögország) MEDIA forgalmazási támogatás: 40.000 EUR

Generation 14Plus:

Generation KPlus:

Forum:

  • FREM rendező: Viera Čákanyová (Csehország, Szlovákia) MEDIA fejlesztési támogatás: 19.000 EUR
  • Tipografic majuscul ('Uppercase Print') by Radu Jude (Romania) was also supporting for development with €29.000.

Encounters:

  • Gunda rendező: Victor Kossakovsky (Norvégia, USA) MEDIA fejlesztési támogatás: 36.000 EUR

Perspektive Deutsches Kino:

Berlinale Series:

  • Freud rendező: Marvin Kren (Ausztria, Németország, Csehország) MEDIA fejlesztési támogatás: 50.000 EUR és MEDIA Tv-s műsorgyártás: 500.000 EUR

A 16 filmet a Kreatív Európa MEDIA több mint 1 millió euróval támogatta.

 

A Kreatív Európa MEDIA számos más programot, kerekasztal beszélgetést és találkozót is szervez a fesztivál keretében.

Február 24-én rendezik meg az Európai Film Fórumot, melynek címe: Greener Pastures: Towards a Sustainable Audiovisual Industry. A beszélgetés során az audiovizuális gyártás területén alkalmazható fenntartható és zöld stratégiákról lesz szó.
Időpont és helyszín: 14.00-16.30, Landesvertretung Schleswig-Holstein, In den Ministergärten 8, 10117 Berlin

Kerekasztal beszélgetést szerveznek továbbá a MEDIA alprogram jövőjéről, amelyen megvitatják, hogy milyen lépések tehetőek a nemek közötti egyenlőség előmozdítása érdekében (nemzeti és nemzetközi alapok is).

 

Berlinale Co-Production Market

A 17.  Berlinale Co-Production Market (február 22-26.) kb. 600 nemzetközi producert, forgalmazót és filmes szakembert hoz össze, nemzetközi projektek, trendek és üzleti lehetőségek megvitatására és előmozdítására. 
A koprodukciós vásárt 140.000 euróval támogatta a MEDIA a piaci hozzáférés pályázat keretében.

 

Berlinale Talents

A programra 77 országból 250 filmes szakembert választottak be, akik a 6 napos rendezvény alatt lehetőséget kapnak művészi álláspontjaik megvitatására, és filmes projektjeik további fejlesztésére.

A kiválasztott 250 tehetség között rendezők, producerek, színészek, forgatókönyvírók, cinematográfusok, vágók, látványtervezők, filmforgalmazók, filmhang tervezők és zeneszerzők kaptak helyet. 40 szakember tudja tovább fejleszteni dokumentumfilmes, játék vagy rövidfilmes projektjét a mentorok által vezetett Projekt Labs keretében. Az eseményhez filmkritikusok is csatlakoznak, hogy megvitassák a filmes újságírás újszerű lehetőségeit. Általában 5-10 éves tapasztalattal rendelkező filmes szakemberek kerülnek kiválasztására, különös tekintettel munkásságuk hatásaira és relevanciájára a saját országukban. 
A Berlinale Talents programot 268.000 euróval támogatta a MEDIA a képzés pályázat keretében.

 

Shooting Stars

A European Shooting Stars a szokásokhoz híven, 10 feltörekvő európai színészt mutat be a filmipar képviselőinek, a közönségnek és a nemzetközi médiának. A résztvevők lehetőséget kapnak továbbá, hogy személyes találkozókon vegyenek részt rendezőkkel, producerekkel, személyes kapcsolatokat építsenek, amelyek előmozdíthatják nemzetközi karrierjüket. A European Shooting Stars a legrégebbi és legnagyobb hírnevű kezdeményezés az európai színésztehetségek bemutatására a nemzetközi filmes piacon, 1998 óta 312 tehetségnek nyújtott lehetőséget. A Kreatív Európa MEDIA alprogram által támogatott platform olyan elismert, fiatal művészek nemzetközi karrierútját egyengette, mint Daniel Craig, Rachel Weisz, Daniel Brühl, Carey Mulligan és Alicia Vikander.
A Shooting Stars programot a piaci hozzáférés pályázat keretében 84.500 euróval támogatta a MEDIA program.

 

Sino-European Forum & Pitching

Milyen újdonságok vannak a kínai filmpiacon? Hogyan add el a filmjeidet megfelelő áron a kínai piacon? Ahogy a lehetőségek tárháza egyre növekszik a kínai – európai együttműködések területén, a legnagyobb kihívást továbbra is az információhoz és forrásokhoz való hozzáférés jelenti.

Hatodik alkalommal rendezik meg az egy napos kínai – európai pitching fórumot, hogy növeljék az európaiak tudását a kínai piaccal kapcsolatosan. Az eseményre olyan európai producerek jelentkezését várják, akik érdeklődnek a kínai filmpiac iránt.

Az intenzív egész napos eseményre 2019.február 26-án, szerdán kerül sor, Berlinben az EFM Producers Hub keretén belül. 
A Bridging the Dragon programot 60.000 euróval támogatta a MEDIA piaci hozzáférés keretében.

 

Forrás: Európai Bizottság

 

 

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem