New Era New Adventure - Pitch fórum

New Era New Adventure - Pitch fórum


2019. április 29. 09:14

A JÓ ÜGYEKÉRT TENNI KELL

Nemzetközi térben, a Visegrádi országok részvételével megtartott New Era New Adventure elnevezésű vizuális kommunikációs workshopokon - Budapesten, Trnavában, Prágában és Varsóban – civil szervezetek kaptak lehetőséget, hogy filmes szakemberektől vizuális kommunikációs technikákat sajátítsanak el és gyakorlatot szerezzenek online kommunikációban. A képzés segítséget nyújt a szervezeteknek abban, hogy tevékenységüket, céljaikat újszerűen, figyelemfelhívó módon mutassák be a társadalomnak.

A pitch fórumon az a nyolc civil szervezet - két-két magyar, szlovák, cseh és lengyel csapat - mutatkozik be, amelyek munkásságát a legkiemelkedőbbnek találták a szervezők a képzés során. Tevékenységüket – amelyek népszerűsítéséhez támogatókat keresnek - a képzéseken elsajátított technikákkal mutatják be egyperces videókkal és prezentációkkal.

EGY ESEMÉNY, AHOL A TÉMA MEGTALÁLHATJA MESÉLŐJÉT

Az esemény célja, hogy a bemutatott civil kezdeményezések megtalálják azokat a partnereket - médiaszakembereket és alkotókat -, akik a projektjeik megvalósításában segíteni tudnak anyagiakkal, tanácsadással, vagy a történetük tovább mesélésével.

A New Era New Adventure célja, hogy összehozza a dokumentumfilmkészítőket, a médiaügynökségeket, a szponzorokat és a sajtó képviselőit a civil szervezetekkel, akik megosztják egymás között a tudást egy új közönség elérése érdekében. A civil kezdeményezések történeteinek közösen alakított kampányai nem csak a társadalomnak tesznek jót, hanem az együttműködő partnerek számára hasznosak.

Érdekelnek a történetek?

Kíváncsi vagy arra, hogy kik dolgoznak a V4 országokban jó ügyekért? 

Jelentkezz!

A projektet a Good Pitch inspirálta. A Good Pitch egy olyan program , melyet a Doc Society jegyez világszerte.

Dátum: 2019. május 24. péntek 10-15 óra

Helyszín: Cseh Centrum - 1063 Budapest, Szegfű u. 4. http://budapest.czechcentres.cz/

Moderátor: Bombera Krisztina. A rendezvény angol nyelvű és sajtónyilvános.

MAGYAR RÉSZTVEVŐK

InDaHouse Hungary

Az InDaHouse Hungary önkéntesei minden hétvégén személyre szabott fejlesztő foglalkozásokat tartanak több mint 100 borsodi gyereknek azzal a céllal, hogy csökkentsék azokat a hátrányokat, amelyek abból adódnak, hogy ezek a gyerekek a városoktól messze lévő falvakba, szegény, többségében cigány családokba születtek. Munkásságukkal a Hernádszentandráson és környékén élő gyerekek esélyeit és fejlődését szolgálják. Ezeknek a gyerekeknek a sorsa közös felelősségünk, ezért a New Era New Adventure projekt során szeretnének minél több embert elérni az üzenetükkel és inspirálni őket a cselekvésre akár önkéntesként, akár adományozóként.

Meseszó Egyesület

A népmese a helyzethez és a hallgatósághoz igazodva, improvizatív módon előadva él igazán. Az egyesület célja, hogy a szövegfolklór és a hagyományos mesemondás ügyét felkarolja, értékeit megismertesse a világgal. A mesemondás nemcsak hagyományőrzés, hanem a minőségi szórakoztatás nagyszerű eszköze is minden korosztály részére.

PROGRAM

10.00-12.30 - pitchek bemutatása

12.30-13.00 - ebédszünet

13.00-14.40 - network kerekasztal

14.40-15.00 - értékelés, zárás

 

SZERVEZŐ - PALANTÍR FILM ALAPÍTVÁNY

A Palantír Film Alapítvány nonprofit szervezet, célunk a kultúrák közötti párbeszéd elősegítése dokumentumfilmek segítségével. Projektjeik a társadalmi tudatosság növelését, a véleményformálás szükségességét és felelősségét népszerűsítik a dokumentumfilm segítségével. Budapesti székhelyükön filmesekkel és partnereikkel dolgoznak együtt. 

A dokumentumfilmben rejlő erőt használják arra, hogy összehozzuk az embereket. Filmkészítőkkel és civil szervezetekkel dolgoznak, akiknek tevékenységét közös projektekben egyesítik. Hisznek benne, hogy a dokumentumfilmek gazdagítják az emberek életét, egyedülálló képességük van az emberek bevonására és összekapcsolására, a közösségek átalakítására és a társadalmak javítására. Munkájukkal hatni szeretnénk a művészetre, hogy a művészet hasson a világra.

Kapcsolat:

Banai Katalin
+36704097745
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://palantirfilm.hu/
https://www.facebook.com/NewEraNewAdventure
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/241632340125533/

TÁMOGATÓ:
Visegrad Fund

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK
New Horizons Association (Lengyelország)
Institute of International Relations Prague (Csehország)
Cukru production (Szlovákia)
Bronco n.o. Szlovákia)

TÁMOGATÓ PARTNEREK
Doc Society
Cseh Centrum

 

Kreatív Európa Nonprofit Kft.

1111 Budapest
Karinthy Frigyes út 18. V. em. 2.

Email: media@kreativeuropa.hu

Tel.: +36 1 300 7206 / +36 1 300 7202

 

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem