New Era New Adventure - Pitch fórum

New Era New Adventure - Pitch fórum


2019. április 29. 09:14

A JÓ ÜGYEKÉRT TENNI KELL

Nemzetközi térben, a Visegrádi országok részvételével megtartott New Era New Adventure elnevezésű vizuális kommunikációs workshopokon - Budapesten, Trnavában, Prágában és Varsóban – civil szervezetek kaptak lehetőséget, hogy filmes szakemberektől vizuális kommunikációs technikákat sajátítsanak el és gyakorlatot szerezzenek online kommunikációban. A képzés segítséget nyújt a szervezeteknek abban, hogy tevékenységüket, céljaikat újszerűen, figyelemfelhívó módon mutassák be a társadalomnak.

A pitch fórumon az a nyolc civil szervezet - két-két magyar, szlovák, cseh és lengyel csapat - mutatkozik be, amelyek munkásságát a legkiemelkedőbbnek találták a szervezők a képzés során. Tevékenységüket – amelyek népszerűsítéséhez támogatókat keresnek - a képzéseken elsajátított technikákkal mutatják be egyperces videókkal és prezentációkkal.

EGY ESEMÉNY, AHOL A TÉMA MEGTALÁLHATJA MESÉLŐJÉT

Az esemény célja, hogy a bemutatott civil kezdeményezések megtalálják azokat a partnereket - médiaszakembereket és alkotókat -, akik a projektjeik megvalósításában segíteni tudnak anyagiakkal, tanácsadással, vagy a történetük tovább mesélésével.

A New Era New Adventure célja, hogy összehozza a dokumentumfilmkészítőket, a médiaügynökségeket, a szponzorokat és a sajtó képviselőit a civil szervezetekkel, akik megosztják egymás között a tudást egy új közönség elérése érdekében. A civil kezdeményezések történeteinek közösen alakított kampányai nem csak a társadalomnak tesznek jót, hanem az együttműködő partnerek számára hasznosak.

Érdekelnek a történetek?

Kíváncsi vagy arra, hogy kik dolgoznak a V4 országokban jó ügyekért? 

Jelentkezz!

A projektet a Good Pitch inspirálta. A Good Pitch egy olyan program , melyet a Doc Society jegyez világszerte.

Dátum: 2019. május 24. péntek 10-15 óra

Helyszín: Cseh Centrum - 1063 Budapest, Szegfű u. 4. http://budapest.czechcentres.cz/

Moderátor: Bombera Krisztina. A rendezvény angol nyelvű és sajtónyilvános.

MAGYAR RÉSZTVEVŐK

InDaHouse Hungary

Az InDaHouse Hungary önkéntesei minden hétvégén személyre szabott fejlesztő foglalkozásokat tartanak több mint 100 borsodi gyereknek azzal a céllal, hogy csökkentsék azokat a hátrányokat, amelyek abból adódnak, hogy ezek a gyerekek a városoktól messze lévő falvakba, szegény, többségében cigány családokba születtek. Munkásságukkal a Hernádszentandráson és környékén élő gyerekek esélyeit és fejlődését szolgálják. Ezeknek a gyerekeknek a sorsa közös felelősségünk, ezért a New Era New Adventure projekt során szeretnének minél több embert elérni az üzenetükkel és inspirálni őket a cselekvésre akár önkéntesként, akár adományozóként.

Meseszó Egyesület

A népmese a helyzethez és a hallgatósághoz igazodva, improvizatív módon előadva él igazán. Az egyesület célja, hogy a szövegfolklór és a hagyományos mesemondás ügyét felkarolja, értékeit megismertesse a világgal. A mesemondás nemcsak hagyományőrzés, hanem a minőségi szórakoztatás nagyszerű eszköze is minden korosztály részére.

PROGRAM

10.00-12.30 - pitchek bemutatása

12.30-13.00 - ebédszünet

13.00-14.40 - network kerekasztal

14.40-15.00 - értékelés, zárás

 

SZERVEZŐ - PALANTÍR FILM ALAPÍTVÁNY

A Palantír Film Alapítvány nonprofit szervezet, célunk a kultúrák közötti párbeszéd elősegítése dokumentumfilmek segítségével. Projektjeik a társadalmi tudatosság növelését, a véleményformálás szükségességét és felelősségét népszerűsítik a dokumentumfilm segítségével. Budapesti székhelyükön filmesekkel és partnereikkel dolgoznak együtt. 

A dokumentumfilmben rejlő erőt használják arra, hogy összehozzuk az embereket. Filmkészítőkkel és civil szervezetekkel dolgoznak, akiknek tevékenységét közös projektekben egyesítik. Hisznek benne, hogy a dokumentumfilmek gazdagítják az emberek életét, egyedülálló képességük van az emberek bevonására és összekapcsolására, a közösségek átalakítására és a társadalmak javítására. Munkájukkal hatni szeretnénk a művészetre, hogy a művészet hasson a világra.

Kapcsolat:

Banai Katalin
+36704097745
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://palantirfilm.hu/
https://www.facebook.com/NewEraNewAdventure
Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/241632340125533/

TÁMOGATÓ:
Visegrad Fund

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK
New Horizons Association (Lengyelország)
Institute of International Relations Prague (Csehország)
Cukru production (Szlovákia)
Bronco n.o. Szlovákia)

TÁMOGATÓ PARTNEREK
Doc Society
Cseh Centrum

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem