Budapest Debut Film Forum

Budapest Debut Film Forum


2019. március 28. 11:32

Március 26-27-én rendezték meg az első Budapest Debut Film Forumot a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál keretében.

Az eseményen a kelet-közép-európai régióból kiválasztott alkotók gyűltek össze és tárgyalták meg első nagyjátékfilmjük terveit. A résztvevők kifejezetten az ő projektjükkel foglalkozó tutorokkal dolgozhattak együtt a két nap alatt.

A fejlesztési konzultációkon túl, a filmszakma olyan jeles képviselőinek előadásait hallhatták, mint Ewa Puszczynska az Oscar-díjas Pawel Pawlikowski Ida és Hidegháború című filmjeinek producere. Ewa 1995 óta a lengyel Opus Film fejlesztési igazgatója és a nemzetközi koprodukciók felelőse. Az Oscar-díjon kívül is számos díjjal büszkélkedhet, továbbá az Európai Filmakadémia vezetőségi tagjai. Előadása a MEDIA támogatott CEE Animation Workshop és a Filmalap - Fast Forward Program támogatásával valósult meg.

A Kreatív Európa Iroda támogatásával rendeztek kerekasztal-beszélgetést Mekkora a realitása, hogy egy első nagyjátékfilm nemzetközi koprodukcióban készüljön el? címmel. A beszélgetés első részében László Sára, a Campfilm producere, Berkes Júlia, a Proton Cinema producere, és Kristóf György rendező osztották meg tapasztalataikat az első játékfilmek támogatási és koprodukciós lehetőségeiről.

A második részben Weronika Czolnowska a lengyel New Horyzonty filmfesztivál szakmai programjainak vezetője, Dorina Oarga a Kolozsvári Filmfesztivál szakmai programjainak vezetője, és Francine Raveney az Eurimages projektmenedzsere beszélgetett jó gyakorlatokról és új módszerekről a fesztiválok és képzések területén, valamint a koprodukciós pályázatok fontos elemeiről.

A fotókat Chripkó Lili készítette.

Még több kép és információ az eseményről elérhető a Friss Hús Budapest oldalán.

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem