Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál

Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál


2018. december 13. 14:38

2019. január 31-ig lehet filmeket nevezni a szegedi Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválra, melyet 2019. május 28 – június 1. között rendeznek meg.

A fesztivál célja
A fesztivál kiemelt célja, hogy a filmkészítés egyik legfontosabb társalkotójára, az operatőrre, munkája jelentőségére irányítsa a figyelmet, s egyúttal lehetőséget teremtsen fiatal filmesek bemutatkozására. A fesztiválra érkezett pályaműveket a zsűri elsősorban az operatőri teljesítmény alapján értékeli, ugyanakkor figyelembe veszi a film egészének művészi színvonalát. Elvárás, hogy Zsigmond Vilmos munkásságához méltón, a beérkező pályaművek eredeti és kreatív operatőri megoldásokat tartalmazzanak.

A friss művek seregszemléjén túl, a program kiemelt eleme, hogy lehetőséget teremtsen a fiatal alkotók számára a kapcsolatteremtésre és tapasztalatcserére.

A pályázók köre
Korhatár nélkül jelentkezhetnek alkotók és alkotócsoportok, s várják azokat a műveket is, amelyekben filmművészetet tanuló rendező és/vagy operatőr szakos egyetemi hallgatók részt vettek.

Pályázni 2016. január 1. után készült NAGY- és KISJÁTÉKFILMEKKEL, KÍSÉRLETI FILMEKKEL lehet. Idén tisztán animációs és dokumentumfilm kategóriát nem hirdetnek. Egy alkotó több filmmel is nevezhet.

Nevezési díj nincs.

Részletek

 

 

 

Kreatív Európa Nonprofit Kft.

1111 Budapest
Karinthy Frigyes út 18. V. em. 2.

Email: media@kreativeuropa.hu

Tel.: +36 1 300 7206 / +36 1 300 7202

 

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem

Joomla! hibakereső konzol

Munkamenet

Profilinformációk

Memóriahasználat

Adatbázis lekérdezések