Elindult az EU-s filmvetélkedő

Elindult az EU-s filmvetélkedő


2017. január 18. 12:30

Mennyit tudsz az európai filmekről? Elindult az EU-s filmvetélkedő
A Bizottság az európai filmek, TV műsorok, és videojátékok sokszínűségének népszerűsítése céljából vetélkedőt indít fiatal európaiak számára.
A résztvevőknek 25, a Kreatív Európa MEDIA támogatásában részesült filmet és más audiovizuális alkotást kell felismerniük, illetve további egy kiegészítő kérdést is meg kell válaszolniuk a 10 legsikeresebb résztvevő kiválasztása érdekében. Ez a 10 versenyző utazást nyer a 2017-es Cannes-i filmfesztiválra, amely nyeremény tartalmazza a kiutazást és a szállást május 23-24-ig. A szerencsés győztesek fesztivál akkreditációt kapnak, szakmabeliektől ismerhetik meg Európa audiovizuális iparának működését, továbbá részt vesznek a La Quinzaine des Réalisateurs keretében kiválasztott film vetítésén. A kérdések erre a videóra épülnek, mely a MEDIA tavaly ünnepelt, 25. évfordulójára készült.

Az EU-s filmvetélkedő célja az európai audiovizuális alkotások sikerének fokozott tudatosítása és a filmes műveltség erősítése a fiatalok körében. A verseny a MEDIA program része, mely finanszírozást nyújt az európai filmek fejlesztésére és terjesztésére, valamint filmfesztiválokat, mozi hálózatokat és műsorterjesztési platformokat támogat.

Ki vehet részt a versenyen?
A versenyen 18 év felett bárki részt vehet, aki a Kreatív Európa program tagországából származik. Az EU intézményeiben, vagy a filmiparban dolgozók nem versenyezhetnek, a Bizottság azonban bátorítja a részvételre nem jogosult személyeket, hogy terjesszék és népszerűsítsék a versenyt ismerősi köreikben. (További információk a vetélkedő weboldalán találhatók, lásd általános alapelvek és feltételek).

Ütemterv
•    A verseny kezdete: 2017. január 17.
•    Részvételi határidő: 2017. március 17, 00:00
•    Eredményhirdetés: 2017. március vége 

 

Kreatív Európa Nonprofit Kft.

1111 Budapest
Karinthy Frigyes út 18. V. em. 2.

Email: media@kreativeuropa.hu

Tel.: +36 1 300 7206 / +36 1 300 7202

 

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem