Európai Moziéjszaka

Európai Moziéjszaka


2022. december 13. 12:40

A Kreatív Európa MEDIA  egyik fő célkitűzése, hogy elősegítse és ösztönözze a nemzetek közötti együttműködéseket az európai filmiparban. Ehhez a a célhoz kapcsolódóan indult el az Európai Moziéjszaka rendezvénysorozat is öt éve a MEDIA program és az Europa Cinemas mozihálózat együttműködésében. Az esemény keretében ingyenes vetítések kapcsolják össze Európa mozirajongóit, hogy együtt ünnepeljék az európai filmkultúra gazdagságát.

A Moziéjszaka immár hagyománnyá vált hazánkban is, 2018 óta minden évben megrendezésre került, még a koronavírus-járvány miatti lezárások ideje alatt sem maradt el: a Budapest Film Zrt. távmozi keretében biztosított lehetőséget egy film megtekintésére 2020 végén.

Nagy sikerrel zajlott Magyarországon is az esemény, három különböző helyszínen csatlakozhattak a mozirajongók a programokhoz. Kecskeméten az Otthon Moziban Rebecca Zlotowski Mások gyerekei című filmjét nézhették meg az érdeklődők, Budapesten a Toldi Art Moziban Kristoffer Borgli Rosszul vagyok magamtól című filmjét vetítették, a szolnoki TISZApART MOZIban pedig Ruben Östlund A szomorúság háromszöge című filmet tűzték műsorra. A vetítésekhez minden helyszínen a filmekhez kapcsolódó beszélgetés és közönségépítő találkozó társult. A Kreatív Európa MEDIA hazai képviselői is köszöntötték a Moziéjszaka résztvevőit Budapesten és Szolnokon.

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem