Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny

Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Verseny


2022. február 23. 15:25
Már lehet nevezni a legrégebbi hazai operatőr versenyre.
 
Áprilisban ismét megrendezik a világhírű operatőrökről elnevezett versenyt, melynek során kiosztásra kerülnek a Kovács László-Zsigmond Vilmos Operatőr Díjak. Magyarország legrégebbi operatőr versenyére a rendezvény weboldalán nyújthatják be a nevezéseket a filmek alkotói, illetve gyártói.
 
2004-ben a rendezvény alapítói azt tűzték ki célul, hogy felhívják a figyelmet a magyar operatőrök közösségének legkiválóbb tagjaira. Azóta minden évben hagyományos díjátadó keretében választják ki a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hazai operatőröket, akik egyedülálló és gyönyörű képekkel hozzák közelebb a közönség szívéhez a filmművészetet.
 
Az elmúlt tizennyolc esztendő alatt olyan legendás operatőrök támogatták ezt a missziót, mint Illés György, Kovács László, Zsigmond Vilmos és Koltai Lajos.
 
Az idei versenyre a tavalyi évben bemutatott magyar filmek alkotói és gyártói nevezhetnek. A szervezők az alábbi kategóriákban 2022. március 10-ig várják a jelentkezéseket:
1. Diákfilm
2. Dokumentumfilm
3. Kisjátékfilm
4. TV film
5. Játékfilm
6. Természetfilm
 
A Diákfilm kategória versenyzőinek idén is lehetősége lesz elnyerni Magyarország legértékesebb diákfilm díját, a Sparks Kft. - Panavision filmes kameracsomag különdíját, amit 2005-ben maga Zsigmond Vilmos alapított és támogatott élete végéig.
 
További részletek a https://cinematographerawards.hu oldalon.

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem