Európai Moziéjszaka Szolnokon és Budapesten

Európai Moziéjszaka Szolnokon és Budapesten


2019. november 26. 13:32

December első hetében 27 európai ország 54 városában rendezik meg az Európai Moziéjszakát. Az Európai Moziéjszaka hagyománya az európai audiovizuális ipart támogató Kreatív Európa MEDIA alprogram kezdeményezésére és az európai filmekre összpontosító Europa Cinemas mozihálózat társszervezésében 2018-ban indult azzal a céllal, hogy a rendkívül sokszínű és gazdag európai filmkultúra nagy, közös ünnepe legyen. A filmszerető közönség díjmentes, közönségtalálkozókkal kísért vetítéseken találkozhat a MEDIA alprogram keretében támogatott európai filmekkel és általuk az európai értékekkel.

Magyarországon idén két helyszínen rendezik meg az eseményt.

Decemeber 3-án a szolnoki TISZApART Moziban A legfehérebb nap című izlandi-dán drámát vetítik. Az est vendége a film főszereplője, Ingvar Sigurdsson lesz Izlandról, akivel Koltay Anna műsorvezető beszélget majd. A filmvetítést és a beszélgetést egy koktélparti követi a mozi kávézójában.
Facebook esemény

December 6-án pedig Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban a Női séfek nyomában című francia gasztrofilmet nézhetik meg az érdeklődők. A vetítését követő beszélgetés vendégei Palágyi Eszter Michelin-csillagos séf, valamint Mautner Zsófi és Jókuti András gasztrobloggerek. A belépés díjtalan, jegyeket egy rövid kvízjáték kitöltésével lehet nyerni 2019. november 26-tól az Uránia honlapján és az Uránia Facebook oldalán.

 

Kreatív Európa Nonprofit Kft.

1145 Budapest, 
Róna u. 174. I ép. III/306-312.


Email: media (kukac) kreativeuropa (pont) hu

Tel.: +36 1 300 7206 / +36 1 300 7202


 

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem