A túlélés esélyei: fesztiválok és a világjárvány

A túlélés esélyei: fesztiválok és a világjárvány


2020. november 18. 10:10

A 2020-as év folyamán a vírushelyzet miatt a világban zajló kulturális események szervezőinek új kreatív megoldásokat kellett kidolgozniuk, amelyek figyelembe veszik a járványügyi korlátozásokat. A filmfesztiválokat mélyen sújtotta a világjárvány: volt fesztivál, amely programjainak átütemezését választotta, volt, ahol lemondták a teljes programot és volt olyan fesztivál, amely online tartotta meg a vetítéseket. Azzal a céllal hívtuk most meg különböző fesztiválok képviselőit, hogy közösen megvitassuk tapasztalatainkat, és hogy kialakíthassuk a jövőbeni együttműködés formáit, amelyek segíthetik a fesztiválokat e nehéz idők túlélésében. Ezen túl a finanszírozási stratégiákról is szó esik majd, továbbá arról, hogy milyen támogatási formák lennének a legelőnyösebbek a jövőben a fesztiválok számára.

Időpont: 2020. november 18. 16:00-17:30

Moderátor: Oksana Sarkisova, fesztiváligazgató, Verzió Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, Magyarország

A beszélgetés angol nyelven lesz. 

RÉSZTVEVŐ(K): 

Kató Csilla - Astra Filmfesztivál
Kató Csilla 1998 óta dolgozik az Astra Filmfesztiválnál, a kommunikációs csapatban, a filmválogatásban, az Astra Film Junior programban és a Documentary Tank @AFF programban lát el feladatokat, illetve művészeti vezetőként irányítja a fesztivál programming tevékenységét. Több nemzetközi filmfesztiválon vett részt zsűritagként, illetve számos fesztiválon volt jelen dokumentumfilmes szakmai programok szakértőjeként. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen (ELTE) tanult kulturális antropológiát, és a London School of Economics és az ausztrál National University of Canberra egyetemeken folytatott tanulmányokat.

Paszternák Ádám - igazgató, Kreatív Európa, magyarországi iroda
Paszternák Ádám 2004-ben végzett a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának Angol Nyelvű Irodalmak és Kultúrák tanszékén. Ugyanebben az évben projektkoordinátorként helyezkedett el a MEDIA Desk Hungary információs irodánál, majd 2014-re a Creative Europe Desk Hungary ügyvezető igazgatója, valamint a MEDIA alprogram vezetője lett.

Tadeusz Strączek - Fesztiválkoordinátor, Watch Docs
Tadeusz Strączek a Helsinki Foundation for Human Rights emberi jogi szervezet által alapított lengyel WATCH DOCS Emberi Jogi Nemzetközi Filmfesztivál koordinátora. Az említett fesztiválnak 2011 óta közreműködője. A Varsói Egyetem Amerikanisztika szakán diplomázott, de a berlini Humboldt és a Freie Universität egyetemeken is végzett tanulmányokat.

Florencia Santucho
igazgató, Emberi Jogi és Környezetvédelmi Filmfesztivál, Argentína
Florencia Santucho karrierje elején egy római televíziós csatornánál kezdett dolgozni, majd Buenos Airesbe költözött, és az avellanedai Instituto de Artes Cinematográficas intézeten (IDAC) tanult. 2004 óta producerként, valamint filmfesztiválok, események kulturális menedzsereként és programszervezőjeként működött közre. Nemzetközi filmfesztiválokon zsűritagként, műhelymunkákon és konferenciákon pedig meghívott előadóként vett részt számos alkalommal. Jelenleg az Instituto Multimedia DerHumALC (IMD) alelnöke, az első dél-amerikai emberi jogi filmfesztivál, a Festival Internacional de Cine de Derechos Humanos (FICDH) és a Festival Internacional de Cine Ambiental (FINCA) igazgatója. A Human Rights Film Network és a Green Film Network testületi tagja.

Forrás: Verzió Filmfesztivál

 

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem