Eurimages támogatás az új Enyedi-filmnek

Eurimages támogatás az új Enyedi-filmnek


2018. október 29. 11:35

500 000 € filmgyártási támogatást szavazott meg az Európa Tanács filmalapja legutóbbi ülésén az Enyedi Ildikó rendezésében nemzetközi sztárokkal készülő A feleségem története című Füst Milán adaptációnak, mely korábban a Kreatív Európa MEDIA fejlesztési támogatását is elnyerte.

A feleségem története európai koprodukcióban készül az Inforg-M&M Film vezetésével a német Komplizen Film (Toni Erdmann) és az olasz Moliwood Films közreműködésével, valamint a német-francia Arte és az olasz RAI televíziók is támogatják.

A feleségem története című filmet írta és rendezi Enyedi Ildikó. A gyártás-előkészítés már hónapok óta tart a Filmalap támogatásával. A forgatás a tervek szerint tavasszal kezdődik budapesti, hamburgi és máltai helyszíneken. A feleségem története 2020 nyarára készülhet el.

Mint korábban már hírül adtuk Enyedi Ildikó filmjében Lizzy-t, Störr kapitány feleségét a Mission: Impossible - Fantom protokoll, a 007 Spectre: A Fantom visszatér és a cannes-i Arany Pálmás Adéle élete című filmekből ismert világsztár Léa Seydoux francia színésznő alakítja. A kapitány szerepében Anders Baasmo Christiansen (Borning, Kon-Tiki, A király választása) norvég színész lesz látható, a további szerepekben Sergio Castellito, Luna Wedler, Josef Hader, Jasmine Trinca.

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem