Új digitális MEDIA kezdeményezés

Új digitális MEDIA kezdeményezés


2018. február 5. 14:55

Mariya Gabriel, az Európai Bizottság digitális gazdaságért és digitális társadalomért felelős biztosa bemutatta új digitalis tervét a kulturális sokszínűség és a digitális kor témájában rendezett konferencia nyitóbeszédében az Európai Parlament előtt.

A #Digital4Culture stratégia célja a kreatív ipar támogatása a digitális piac kiépítésén keresztül. Mariya Gabriel felhívta a figyelmet az európai filmörökségre, és egy online platform létrehozásának igényére az európai tartalmak legális on-demand elérésének érdekében. A digitális platformok a kulturális sokszínűség és értékek bemutatásának kimeríthetetlen eszközei. A tervezett digitális eszköz mind a filmes szakemberek, mind a felhasználók számára értékes információkkal szolgál és biztosít hozzáférést európai filmekhez.

2018 a kulturális örökség európai éve, így a filmoktatás előmozdítása érdekében egy filmes örökséggel kapcsolatos filmhét megrendezése is szerepel a tervben, amelyet majd Európa szerte elérhetnek az iskolák. Az európai stratégia az innovatív gyártási modellek alkalmazására, a big data felhasználására a gyártás és forgalmazás során, és a fiatal tehetségek támogatására fog fókuszálni tapasztalt szakemberek segítségével.

Mariya Gabriel a MEDIA programot igazi sikertörténetnek tekinti, melynek költségvetését továbbra is biztosítani kell, és felvázolta egy pénzügyi eszköz létrehozásának szükségét nagyszabású filmes projektek támogatására is.

 

(Forrás)

 

Kreatív Európa Nonprofit Kft.

1145 Budapest, 
Róna u. 174. I ép. III/304.


Email: media (kukac) kreativeuropa (pont) hu

Tel.: +36 1 300 7206 / +36 1 300 7202


 

Weboldalunk a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ.

Cookie szabályzat

Megértettem