Új digitális MEDIA kezdeményezés

Új digitális MEDIA kezdeményezés


2018. február 5. 14:55

Mariya Gabriel, az Európai Bizottság digitális gazdaságért és digitális társadalomért felelős biztosa bemutatta új digitalis tervét a kulturális sokszínűség és a digitális kor témájában rendezett konferencia nyitóbeszédében az Európai Parlament előtt.

A #Digital4Culture stratégia célja a kreatív ipar támogatása a digitális piac kiépítésén keresztül. Mariya Gabriel felhívta a figyelmet az európai filmörökségre, és egy online platform létrehozásának igényére az európai tartalmak legális on-demand elérésének érdekében. A digitális platformok a kulturális sokszínűség és értékek bemutatásának kimeríthetetlen eszközei. A tervezett digitális eszköz mind a filmes szakemberek, mind a felhasználók számára értékes információkkal szolgál és biztosít hozzáférést európai filmekhez.

2018 a kulturális örökség európai éve, így a filmoktatás előmozdítása érdekében egy filmes örökséggel kapcsolatos filmhét megrendezése is szerepel a tervben, amelyet majd Európa szerte elérhetnek az iskolák. Az európai stratégia az innovatív gyártási modellek alkalmazására, a big data felhasználására a gyártás és forgalmazás során, és a fiatal tehetségek támogatására fog fókuszálni tapasztalt szakemberek segítségével.

Mariya Gabriel a MEDIA programot igazi sikertörténetnek tekinti, melynek költségvetését továbbra is biztosítani kell, és felvázolta egy pénzügyi eszköz létrehozásának szükségét nagyszabású filmes projektek támogatására is.

 

(Forrás)

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem