7 MEDIA támogatott film versenyez az Oscar-díjért!

7 MEDIA támogatott film versenyez az Oscar-díjért!


2018. január 26. 11:14

Az utóbbi években számos MEDIA támogatott film nyert Oscar-díjat, többek között a Saul fia, a Szerelem, A nagy szépség, az Ida és a Gettómilliomos. 2018. március 4-én, a 90. díjátadón pedig 10 kategóriában 7 olyan film versenyez az Oscar-díjért, amely szintén MEDIA támogatásban részesült.

Hatalmas siker, hogy ismét szerepel magyar film a jelöltek között: Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje versenyben van a legjobb idegen nyelvű filmnek járó díjért, Ruben Östlund A négyzet című, szintén MEDIA támogatott filmjével együtt.

Luca Guadagnino Szólíts a neveden c. filmje a legjobb film, a legjobb férfi főszereplő, a legjobb adaptált forgatókönyv, és a legjobb eredeti dal kategóriában is versenyben van.

A legjobb animációs filmnek járó díjra a Loving Vincent, mely a világon egyedülállóan, 115 festő közreműködésével 65000 kézzel festett képből készült, és A kenyérkereső c. animáció is esélyes.

A Revolting Rhymes a legjobb animációs rövidfilm, míg a Faces Places a legjobb dokumentumfilm kategória jelöltjei között szerepel.

A hét film összesen 2,5 millió EUR MEDIA támogatásban részesült.

 

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem