EPI szeminárium Budapesten

EPI szeminárium Budapesten


2017. december 1. 08:49

Október 12-én megrendezésre került a Kreatív Európa Iroda és az Erich Pommer Institute közös szemináriuma Co-producing in Europe: An Overview címmel, az Európai Ifjúsági Központban. A rendezvény résztvevői olyan szakértők előadásait hallhatták, mint Bernie Stampfer, az International Film Partners munkatársa vagy Petrányi Viktória, a Fehér Isten és a Jupiter holdja c. filmek producere.

Bernie Stampfer az európai filmipar helyzetének bemutatásán kívül a koprodukciók különböző finanszírozási lehetőségeire hívta fel a résztvevők figyelmét. A nemzetközi együttműködések és a koprodukciós szerződések kapcsán gyakran felmerülő jogi kérdésekről és kihívásokról pedig dr. Csóka Dávid ügyvéd adott részletes tájékoztatást.

Esettanulmányként Mundruczó Kornél filmje, a magyar-német koprodukcióban MEDIA támogatással megvalósuló Jupiter holdja szolgált, a szeminárium fő témájának gyakorlati szemléltetéséhez. A film producere, Petrányi Viktória bepillantást engedett a Jupiter holdjának fejlesztési fázisába, különös tekintettel a felmerülő költségvetési kihívásokra.

A szeminárium résztvevői a gyakorlatba is átültették az elhangzottakat, és kidolgozták egy fiktív filmterv költségvetési tervét. A csoportok által bemutatott projektekhez Petrányi Viktória, Bernie Stampfer, valamint Kresméry Dániel, a Korda Filmstúdió produkciós vezetője tett javaslatokat, és vázolt fel alternatív lehetőségeket a tervhez legjobban illeszkedő megoldások érdekében.

A weboldal cookie-kat használ, amelyek a weboldal működéséhez elengedhetetlenek.

Cookie szabályzat

Megértettem